Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Flash‘Omzetverspilling’ in de horeca

De Nederlandse horeca verspilt jaarlijks €1,4 miljard aan werving van nieuw personeel. Ieder jaar vervangen ondernemers 40% van hun personeel. Dat kost ze gemiddeld 6% van hun omzet. Het personeelstekort en vooral het personeelsverloop zijn ongekend hoog. Volgens ABN Amro komt dat door lage verdiensten, lange en drukke werkdagen, hoge werkdruk en gebrek aan carrièreperspectief. Als het met 6% loonsverhoging niet op te lossen valt, is het toch de goedkoopste oplossing.

Volkskrant - ABN Amro: horeca verspilt 1,4 miljard aan werving personeel, 11 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.