Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashOlijfolie schaars in Italië

De prijs voor goede kwaliteit onvervalste Italiaanse olijfolie stijgt. De oogst van 2018 was in 25 jaar niet zo gering geweest. Alleen al de zorg dat er dit jaar een tekort zou kunnen zijn, laat de prijs stijgen. Italianen vrezen weer voor nep. Olie uit andere landen zou als Italiaanse olie aangeboden kunnen worden. Een gegronde vrees. Het gebeurt voortdurend en vaak om andere redenen dan Italianen beweren. Uit buitenlanden komt ook heel goede olie.

NOS - De Italiaanse olijfolie dreigt dit jaar op te raken, fraude ligt op de loer, 18 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #2
  • 20 mrt '19
  • 16:23

Over smaak valt toch niet te twisten IJsbrand?

IJsbrand Velzeboer
IJsbrand Velzeboer Voedingsmiddelentechnologie
  • #1
  • 19 mrt '19
  • 12:07

Zo lekker is Italiaanse olijfolie ook weer niet. Spaanse evenmin. Altijd die ranzige ondertoon. Griekse olijfolie daarentegen, wordt slecht vermarkt maar is veel pittiger en smaakvoller. Het wordt tijd dat de Grieken uit de luie stoel komen en de productie gaan centraliseren en moderniseren.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.