Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashOlijfbomen om, maar waarom?

In Zuid-Italië worden eeuwenoude olijfbomen gerooid om verspreiding van een verwoestende bacterie tegen te gaan. Maar er zijn twijfels of die bacterie wel de ware reden is. Belangengroepen zouden de teelt radicaal willen veranderen door de aanplant van veel productievere jonge bomen die bovendien een gestandaardiseerde smaak olie leveren.

De Standaard - Olijvenoorlog in Puglia, 13 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument
  • #1
  • 13 feb '19
  • 19:43

Ik lees: 'gestandaardiseerde smaak olie', wie zou daar nu om gevraagd hebben, doen we met de wijn toch ook niet?

Huilende boeren, het ergste is om jouw (nog) onaangetaste eeuwen oude familiebomen te moeten rooien omdat er binnen een straal van 100 meter 1 boompje van een ander is aangetast.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.