1
Fotocredits: 'Kantoor NVWA in Utrecht', Foodlog Media

FlashNVWA beoordeelt zichzelf

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit lag onder vuur vanwege misstanden in slachthuizen in het Noorden van het land. Het Openbaar Ministerie startte een zaak tegen de NVWA. De NVWA draalde echter zolang met het verschaffen van inzicht dat het OM er de brui aangaf. Toch moest er een oordeel over wat er aan hand was geweest. Die is er nu. Gemaakt door de NVWA zelf. De organisatie trekt het boetekleed aan, betuigt spijt en kondigt verbetering aan. Toch voelt het gek, zo'n slager die wél zijn eigen vlees mag keuren en ontsnapt aan de rechter.

NVWA - Reactie op feitenrapport over beëindigen 3 strafrechtelijke onderzoeken (18-09-2020), 20 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 23 sep '20
  • 9:14

Food & Agribusiness werkte het euvel uit en laat zien waar het misging: de NVWA is een inpandig verweesde organisatie (geworden). Dat laatste woord voeg ik eraan toe omdat dat het resultaat is van alle re-organisaties die daar hebben plaatsgevonden nadat de politiek besloot dat er 1 grote NVWA moest worden gemaakt.

Nu heeft de NVWA het gedaan. Dat is natuurlijk terecht, want daar is gefaald door het mngt. Maar de politiek is er de oorzaak van en er was kennelijk geen voldoende mngt te vinden om de fout van het maken van die ene grote organisatie tegenwicht te bieden en er toch iets van te maken (want dat kan natuurlijk best).

Speculeer ik maar wat? Nee, ik heb in de loop der jaren zoveel van de betrokkenen zo vaak gesproken en er ook in vertrouwde omgevingen met hen zoveel mee over nagedacht dat ik weet: zo simpel is het.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.