Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Person flipping through a menu', Jakub Kapusnak via Rawpixel CC0

FlashNudgen met een groene menukaart

Als je uit gaat eten hebben klimaatvriendelijke keuzes - net als een gezonde - vaak niet je hoogste prioriteit. Toch kan de indeling van een menukaart je wel degelijk sturen tijdens je avondje uit, ontdekten wetenschappers.

Restauranthouders kunnen er meteen mee uit de voeten, als ze beschikken over de juiste data. Zet de milieuvriendelijkste optie van een variatiegerecht vooraan, plak klimaatlabels in de vorm van stoplichten of noem de daadwerkelijke CO2-uitstoot en mensen kiezen tijdens een gezellig avondje uit vaker voor een gerecht met een lagere ecologische voetafdruk.

Simpel is het plakken van labels weer niet. Het hangt onder meer af van waar het product vandaan komt, via welk transportmiddel(en), het vermogen van de teler om de productie van broeikasgassen te beperken en ook hoe het restaurant met de producten omgaat, welke apparatuur het daarvoor beschikbaar heeft en hoe goed de keuken getraind is om duurzaam met energie en schoonmaken om te gaan. De onderzoekers hopen niettemin dat het ook horeca-ondernemers inspireert om bewuster hun menukaart samen te stellen.

WebMD - Are 'Climate-Friendly' Options on Restaurant Menus Coming Soon?, 27 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.