1
Fotocredits: 'Vinmonopolet', wikimedia

FlashNoren drinken minder meer

Noren zijn vanwege de lockdown uitsluitend aangewezen op hun eigen staatswinkels voor wijn en sterke drank. De Noorse staat heeft het monopolie op alcohol, bier uitgezonderd. De grens met Zweden waar ze in gewonere tijden goedkope(re) drank kunnen inslaan, is dicht. De omzetstijging van de staatsslijterij, zo'n 30%, valt tegen als je bedenkt dat alle goedkope import is weggevallen en de horeca dicht is. Lockdown in Noorwegen betekent waarschijnlijk minder drinken. Overal elders ging de inname flink omhoog.

Nu.nl - Noren moeten door gesloten grenzen aan de dure staatsalcohol | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 8 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Huib Stam
Huib Stam Schrijft alleen nog over mooie dingen
  • #1
  • 10 jun '20
  • 8:19

Als ik Bruils stuk goed lees kan ik toch echt niet anders concluderen dan dat hij het met Wieringa eens is, in grote lijnen. En in Wieringa's stuk lees ik nergens dat hij zichzelf ook niet verantwoordelijk acht voor het teloorgaan van landschap ed. Kan iemand mij uitleggen waarom hij dan moet zwijgen? Een nogal radicale uitspraak.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.