0
Fotocredits: 'Food Court in Mall', Michael Ocampo, via Flickr

FlashNieuwe bedreiging in de horeca: de concurrent

Sinds 2001 groeit het aantal restaurants in de Verenigde Staten - in New York, Los Angeles, New Orleans, Chicago en Seattle - sneller dan de bevolking. Per restaurant zijn er daaeom minder potentiële klanten dan 20 jaar geleden. Dat betekent dat de na de pandemie toch al kwakkelende horeca er nog een bedreiging bij krijgt: slimmeriken uit eigen kring. Dankzij coronasteunpakketten moeten overeind gebleven horecagelegenheden strijden om de gunst van dezelfde (buurt)klant. Daar komt bij dat de stijgende kosten van inkoop, energie, huren en lonen uit eten onvermijdelijk duurder gaat maken. De felbegeerde klant laat de buurtrestaurantjes echter misschien wel helemaal links liggen en gaat voor de goedkopere burger bij de burgerketen om de hoek.

The Counter - As the pandemic ebbs, surviving restaurants face a new challenge: each other, 12 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.