Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Intensive Care', wikip├ędia

FlashNiet zieker, wel besmettelijker

Tot voor kort noemden we SARS-CoV-2 het nieuwe coronavirus. Het oude noemden we SARS-CoV. Maar dat nieuwe muteert. Het begon met een D-variant; de meeste besmette mensen nu hebben echter al de G-variant. Officieel heet de meest voorkomende variant nu D614G. Wie het heeft is heftiger besmet en besmettelijker voor anderen, maar wordt niet zieker dan voorheen. Wat dat betekent? Niemand weet het nog. Het klinkt alsof het nieuwste virus iedereen sneller door de molen haalt.

Washington Post - Access Denied, 30 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 1 jul '20
  • 8:57

Niet zieker is slecht nieuws. Wordt pas goed nieuws wanneer je er aanzienlijk minder ziek van wordt want dan is de groepsimmuniteit binnen handbereik en tevens overbodig.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 1 jul '20
  • 8:57

Je wordt niet zieker omdat je lichaam het virus herkent, want er zitten delen van een vorige mutatie in. Wanneer snapt de grote massa dat nu eens een keer? Het is net als met de griep, dat herkent ons lijf ook, gezonde mensen worden vaak totaal niet ziek van een gemuteerde griepvariant, hooguit wat verkouden, zo gaat het met alle virussen. Daarom werden nu ook de meeste mensen niet ziek van de 'eerste' variant. Goh, wat is ons lijf toch slim als je er goed voor zorgt he?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.