Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashNiet meer weten wat we wel wisten

Kinderen weten niet of nauwelijks waar hun eten vandaan komt (melk groeit aan een boom). Dus, zegt chef Pierre Wind, moet op school naast rekenen en schrijven ook over eten bijgeleerd worden. Hij verzamelt er handtekeningen voor in - al 20.000 - en hoopt dat ‘de politiek’ het oppakt. Maar hoe was het vroeger? Geen lessen in voedsel. Toch wist iedereen waar melk vandaan komt.

RTLnieuws - Taal, rekenen en voedselles, 16 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jeroen van Buuren
  • #4
  • 17 jul '19
  • 20:16

ach is het weer een keer zover.

Weet ik hoe complex het is om een chip te maken voor mijn smartphone?
Weet ik hoe mijn hybride auto werkt?

Enne dit dan:
Automobielproducenten die claimen dat iedere auto met liefde gemaakt wordt. We leggen onze ziel er in en laten onze handen het werk doen

of de twix reclame

Kortom laten we het breed aanpakken. Leer kinderen goed wat marketing is en hoe dat werkt.
En realiseer je hoeveel mensen er met marketing bezig zijn. Wie houdt eigenlijk wie voor de gek?

Karel Thieme
Karel Thieme Zuiver Water-ambassadeur - Theeproever
  • #3
  • 17 jul '19
  • 17:54

De afgelopen week heb ik op uitnodiging een tweetal gastlessen over water gegeven op een basisschool. Voor een groep 7-8-9- en een groep 10-11-12-jarigen. Op mijn verzoek hebben de kinderen water van hun keuze meegenomen; leidingwater, regenwater, slootwater, diverse soorten flessenwater, water uit de vijver, uit de Ardennen en zelfs uit Zwitserland. We onderzochten, meten en bespraken de grote verschillen. De kinderen én de leerkrachten waren geboeid, geschokt, verrast. Ze stelden heel veel vragen. Zo zal het meer producten zijn wanneer er kritisch naar gekeken en over gesproken wordt. De jeugd heeft de toekomst...

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 17 jul '19
  • 11:08

Denk je dat megastallen en fabrieken mee zullen werken?
Scholen kampen al met de nodige vacatures en die zullen eerst ingevuld moeten worden.
Hier groeien de kinderen heel anders op dan in de randstad, want ze zien genoeg dieren om zich heen en er zijn geen megastallen.
Melk groeit aan een boom? Dat zal wel een kind zijn van iemand die amandelmelk drinkt.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 17 jul '19
  • 7:40

Maar dan wel hoe het ECHT gaat. Niet meer van die leuke gezellige boerderijtjes met vrolijke loslopende dieren in de wei, zoals je ze nog van Lego en Playmobiel kan kopen en zoals de AH dat een paar jaar geleden als spaarmodel had. Nee, de megastallen waar de koeien in hokjes enz staan om maar een voorbeeld te noemen. Niet meer de boer met familie met een riek over het land om aardappels te rooien oid, maar grote zware machines die stinken en vervuilen die het in korte tijd klaar hebben en zo zorgen voor werkloosheid.Okee, het boerenbestaan betaald ook iet meer zo goed dat niemand dat meer wil, maar toch, wel het goede voorbeeld laten zien zoals het nu echt is en niet de romantiek van vroeger.
Oh ja, ook de veizigheid van de fabrieken waar op voedsel lijkende substanties gemaakt worden laten zien, met ale chemische toevoegingen enz. Zoals het verhaal van mijn broer jaren geleden die tanks bij de Blue band schoonmaakte, die zag wat er in zat en hoe het gemaakt werd, die at nooit meer margarine daarna....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.