Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: Maurice de Hond, DWDD, Wikimedia

FlashNiet meer massaal binnen en het virus verdwijnt

Maurice de Hond weet het inmiddels zeker. Het RIVM is de weg kwijt. De anderhalve meter is onzin, alleen massale, slecht geventileerde bijeenkomsten binnen kunnen je ziek maken.

New York Times - Opinion | Just Stop the Superspreading, 12 jun 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #3
  • 13 jun '20
  • 20:17

Gisteren weer een besmettingshaard elimineert: 16 van de 52 aanwezigen besmet tijdens een evangelische bijeenkomst op 1 juni nabij Toulouse (F), het contactonderzoek is nog niet afgerond.
Dit geeft nogmaals aan dat het virus nog steeds op de loer ligt en binnen nog steeds gemakkelijk toe kan grijpen. Eigenlijk ook wat van Dissel zegt, besmettingskans buiten is laag, als je anderen maar niet met druppeltjes besproeit (niezen, hoesten, schreeuwen, zingen), dus toch maar wat afstand houden.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #2
  • 13 jun '20
  • 14:08

Samenvattend: een vewijsvoering waarbij correlerende circumstantial evidence wordt gecombineerd met een eigen wat losse interpretatie van andermans direct evidence.

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 12 jun '20
  • 23:31

De hond heeft helemaal gelijk dat je er wijs aan doet om voor het zingen de kerk uit te gaan. Hij heeft 2 speerpunten waarop hij zijn conclusies baseert. Dat zijn enerzijds verklarende verbanden tussen sociale gebeurtenissen of omstandigheden waarbij concentraties van mensen in afgesloten en niet goed geventileerde ruimtes met elkaar verkeren en de locale uitbraak van corona die daar 2 weken later op volgt. Over dit verband is algemene consensus. Zijn tweede speerpunt baseert hij op de voorlopige bevindingen van het onderzoek dat de Duitse viroloog professor Hendrik Streeck in de corona brandhaard van Gangelt uitvoerde. Daarin werd het belang voorzichtig gerelativeerd van o.a. de besmetting via oppervlakte-contacten en besmettingen in huiselijke situaties. Hij adviseert overigens wel degelijk Social Distancing en handen wassen. De uitspraak van de Hond dat de voorzorgsmaatregel van de 1,5 meter onzin zou zijn zie ik meer als een wanhopige vraag om aandacht dan als een door hem wetenschappelijk onderbouwd bewijs. De ware meester herken je aan diens aandacht voor de grote lijnen alsook voor essentiƫle details. Aan beide valt bij de Hond wel het een en ander af te dingen. Maar... onderzoekt alles en behoud het goede. Dat kun je de Hond niet ontzeggen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.