1
Fotocredits: 'KitKat V', Nestlé

Flash GezondheidNestlé-beleggers waarschuwen voor ‘systeemrisico’ ongezond voedsel

Nestlé was erg trots. Het levensmiddelenbedrijf was het eerste grote voedingsconcern ter wereld dat transparant was over de gezondheid van zijn producten. Maar de aandeelhouders schoppen herrie.

In de aanloop naar de algemene jaarvergadering riep een groep institutionele beleggers, met een gezamenlijk beheerd vermogen van meer dan $3 biljoen, Nestlé op minder afhankelijk te worden van de omzet uit ongezonde producten. Overconsumptie van vet- en suikerrijke producten met een beperkte voedingswaarde - lees: ongezonde producten - zou 'systeemrisico's' inhouden voor het financiële rendement van Nestlé, aldus de Financial Times.

Op dit moment is minder dan de helft van Nestlé's portefeuille 'gezond'.

De groep aandeelhouders roept Nestlé op het aandeel van de inkomsten uit gezondere voedingsmiddelen en dranken te vergroten. Ze eisen dat Nestlé daar een meetbaar doel van maakt. Volgens de beleggers worden supermarkten "overspoeld met minder gezond voedsel, wat aanzienlijke schade toebrengt aan de volksgezondheid". Dat brengt de genoemde 'systeemrisico's voor het rendement van beleggers' met zich mee.

FinTimes - Subscribe to read | Financial Times, 21 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #1
  • 23 apr '23
  • 11:52

Wordt lastig, ongezond is hun core business en voor gezond hebben we ze eigenlijk niet zo nodig. Ben ook wel benieuwd wat in hun assortiment als 'gezond' bestempeld wordt? Bronwater, diervoedsel, melba toast, kant en klaar pizza's, 'wholesome snacks', babyvoeding, Maggi, koffie, Nestea, voedingssupplementen, baby en 'dreumes' melk?

ik denk dat die kleine 50% gezond nog wel wat kleiner is. 20%?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.