Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashNepvlees is goud waard

Het was een bedrijfje met een paar miljoen omzet. Nog steeds zet het maar zo'n $200 miljoen om. Niettemin is de beurswaarde inmiddels $7,8 miljard, bijna 400 keer de omzet. De beurswaarde was al astronomisch toen het bedrijf onlangs naar de beurs ging. Sindsdien steeg het nog eens met 400%. Wie goed nepvlees kan maken, is goud waard vinden beleggers.

CNBC - Beyond Meat shares surge 36% as analysts predict more robust sales growth ahead, 11 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #6
  • 12 jun '19
  • 16:19

Oh, dus er zijn meer van dit soort nepperijen, kan je nagaan hoe vaak in in dergelijke schappen kijk...........

Reinout Burgers
Reinout Burgers Land- en tuinbouw
  • #5
  • 12 jun '19
  • 14:34

#Astrid....de Beyond Meat burgers is gemaakt van erwten en er wordt geen soja gebruikt.Soja is wel het ingredient van de Impossible Burger. Overigens eet ik heel graag en vaak falafal en maak mijn eigen bonen/groente/notenburgers; bijna net zo eenvoudig als een gehaktbal of hamburgerschijf....Zo'n zelfgemaakte vegetarische burgers is vele malen lekkerder en gezonder dan al die ultra processed fabrieksfeekvlees.....

Astrid Spijkers
  • #4
  • 12 jun '19
  • 7:42

Dank voor de tip en 'review' van de burger Reinout. Ik zou hem sowieso nooit gaan proeven vanwege de soja die als basis is gebruikt, maar goed, nu zeker niet.
Als ik een keer vleesloos eet is het iets van falafel, bonenburger, kaas- of groenteschijf van Vivera of gourmet en dan nog kijk regelmatig ik bij de ingrediënten of ze er niet ineens (teveel) soja in gestopt hebben. Een beetje kan ik hebben, zoals sojasaus of de sojalecitine in chocolade, maar teveel krijg ik er geheid last van. 1 Keer een echte sojaburger gegeten, wist toen nog niet zo goed dat ik er een heftige reactie door kan krijgen, nou dat heb ik geweten. Nog geen half uur erna 2 uur lang met branderige nek en schouders/bovenarmen gezeten, koelen met een koude natte handdoek en enorme dorst. Eens maar nooit meer iets op basis van soja.

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #3
  • 11 jun '19
  • 23:45

Ik lees veel enthousiaste verhalen, maar lees ook vaak dat de meesterburger van Vivera lekkerder dan wel even goed is.

Reinout Burgers
Reinout Burgers Land- en tuinbouw
  • #2
  • 11 jun '19
  • 22:50

Verbazend eigenlijk dat een dergelijk stukje ultra processed voer zo een grote hype kan veroorzaken. Wie heeft de Beyond Burger geproefd? Ik heb het onlangs gekocht en gegeten. Nou ja, gegeten. Geproefd. Het ruikt naar kattenvoer, heeft een licht ranzige ondefinieerbare smaak en de nasmaak is met geen tandpasta weg te poetsen...De structuur of mondbeleving lijken in de verste verte niet op vlees of gehakt. Ik heb de helft van een burger opgegeten en ik ben geen zeurkous, maar de rest heb ik aan de hond en kat gegeven. De hond bliefde het niet en de kat vrat het op. Het was gewoon vies om helemaal op te eten en dan toch een beurswaarde van 7,8 miljard dollar hebben....geweldige marketing. Wellicht dat de investeerders de burger niet geproefd hebben, maar als mensen doorhebben dat een pot doperwten (hoofdingrediënt) vele malen lekkerder is (en dat is het), dan klapt de aandelenprijs in elkaar. Typisch voorbeeld van een over-hyped luchtballonnetje.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.