Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Flash‘Nederlandse melkveehouders gevraagd in Frankrijk’

Grond met agrarische bestemming is in Frankrijk aanzienlijk goedkoper dan in Nederland (zeg maar een keer of tien). Dat maakt het voor melkveehouders aantrekkelijk om te verhuizen. Kom maar, zegt een Nederlandse dame van een Frans makelaarskantoor voor boeren, wij helpen wel en Frankrijk ziet Nederlandse melkveehouders graag komen. Toch klagen ook Franse boeren dat ze het slecht hebben.

Nieuwe Oogst - Boeren als God in Frankrijk door lage kostprijs, 19 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ellen-maureen colpa
ellen-maureen colpa melkveehouder in Frankrijk, was ooit adviseur duurzaam bouwen
  • #1
  • 21 okt '19
  • 10:41

Voor Nederlandse boeren die overwegen te emigreren naar Frankrijk zou ik adviseren rekening te houden met klimaatverandering. Sommige gebieden hebben de laatste paar jaren veel last gehad van hitte en droogte. Het zou zomaar kunnen dat het in die gebieden in de toekomst erg lastig wordt melkvee te houdeN.
Houdt verder rekening dat van de grond ook veel minder valt te oogsten dan de vruchtbare gronden in Nederland. (Met uitzondering van stenen, die komen elk jaar als paddestoelen bovendrijven en oogsten veel extra werk). Wij hebben 65 melkkoeien en hebben ongeveer 100 ha land waarvan circa 40 ha redelijk te ploegen is)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.