Zo te lezen is de wijn al in de man en de avond is nog niet eens begonnen.
Een lijst maken van de beste 50 landelijke keukens ter wereld, ga er maar aan staan. Toch doet voedselcatalogus Taste Atlas elk jaar een poging door internetpubliek op 15.000 gerechten en ingrediënten te laten stemmen en per land een gemiddelde van de best beoordeelde gerechten te berekenen.
Dat leidt dan elk jaar weer tot een uitbarsting aan woede en zelfs telefoontjes van ambassades. Want hoe kan het dat de Verenigde Staten (8e plaats) hoger scoren dan culi-landen zoals Frankrijk (9e) en Zuid-Korea (19e)? En hoe kan het dat Nederland (32e) hoger scoort dan Maleisië (39e), een land dat bekendstaat om zijn traditionele keuken die rijk is aan specerijen en bijzondere smaken?
Over smaak valt dus wel degelijk te twisten. Taste Atlas benadrukt dat de lijst een afspiegeling van de voorkeuren van echte mensen is.
Je moet zie zijn om zo'n dingen te meten tegen elkaar. Het webplebs oordeelt met zijn massa, niet met kennis
Het gaat dus blijkbaar alleen om de smaak en niet om de voedingswaarde. Ik heb heel veel landen bezocht en overal de plaatselijke keuken geproefd. voor mij staat de mediterrane keuken, vooral Italie, en de chinese en indonesische keuken toch echt bovenaan.
Als ik in de Taste Atlas Nederland opvraag en sorteer op 'best rated', zie ik vooralsnog geen maaltijden (uit de keuken) maar wel poffertjes, kroket, stroopwafels, wentelteefjes, speculaas, suikerbrood, Gin, vlaaien en onze erg zoute Old Amsterdam kaas.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.