Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Blauwe bessen', Pxhere

FlashNederlandse boer voorgetrokken

Blauwe bessen. De supermarkten - en markten - liggen er vol mee. De vroege komen uit Marokko en Spanje. Wat later in het jaar komen ze meestal uit Polen, Afrika en Zuid-Amerika. Toch worden ze ook in Nederland geteeld. Supermarktketen Plus heeft een scoop. Vanaf deze zomer verkoopt Plus alleen nog blauwe bessen van Nederlandse bodem. Net als de rest van het zomerse zachtfruit. Supers doen het toch: Nederlandse boeren voortrekken.

Nieuwe Oogst - Bij Plus komen alle blauwe bessen uit Nederland, 7 jul 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #2
  • 8 jul '20
  • 11:13

Fruit uit Nieuw Zeeland, Chili, ZA, USA. Groenten uit Ivoorkust, Egypte en Marokko. Alles met kerosine slurpende vliegmachines. Waar zijn toch alle stoere woorden gebleven om dit aan banden te leggen ivm de koolstof voetafdruk ivm de opwarming ivm Accord de Paris?

En de stoere woorden dat alles zo dicht mogelijk bij de stoep van de consument verbouwt en gemaakt moet worden om transport zo kort mogelijk te houden?

Kwamen die woorden niet van dezelfde praatjesmakers die ons nu hebben opgezadeld met ontbossende milieuverstorende en vervuilende biomassacentrales en weggevloeide miljardensubsidies?

Astrid Spijkers
  • #1
  • 8 jul '20
  • 8:34

Volgens mij moet je dat gewoon boerenverstand noemen. Betaal die boeren hier een eerlijke prijs en laten we eerst ons eigen spul opeten voor we de rest exporteren

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.