Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: JOZO, Jozosalt

FlashNederlands zout in Franse handen

Nederlands zout, verrijkt met een beetje jodium. Dat is JOZO-zout, "het belangrijkste jodiumhoudende artikel op de markt" zegt de aloude Nederlandse fabrikant waarmee generaties Nederlanders zijn opgegroeid. Binnenkort komt er een einde aan die Nederlandse trots. Het Nederlandse chemieconcern Nouryon (in 2018 afgesplitst van AkzoNobel) verkoopt zijn speciaalzouten-activiteiten aan de Franse Salins Group. De 'speciaalzouten', waar JOZO onder valt, zijn maar een kleine tak van sport voor Nouryon, dat zich vooral op chemicaliƫn voor de landbouw en bouwsector richt. Daarom doet Nouryon de tak met zout voor consumptief gebruik de deur uit. Het zout blijft gewoon uit het winningsgebied in de buurt van Hengelo komen.

Het Financieele Dagblad - Jozo-zout komt in Franse handen, 3 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.