Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashNederland dumpt Holland

Als het aan de ambtenaren van de ministeries van Buitenlandse en Economische Zaken ligt, presenteren we ons in het buitenland voortaan als The Netherlands. 'Holland' is ouderwets. Ook het Nederlands Bureau voor Toerisme is er blij mee. Nederland is meer dan de molens, kaas en tulpen van Noord- en Zuid-Holland. Hoe draag je zo'n naamsverandering uit? Tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam natuurlijk. Drie avonden lang 180 miljoen kijkers, "een waanzinnige kans voor communicatie en marketing".

The Guardian - Dutch government ditches Holland to rebrand as the Netherlands, 7 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 11 okt '19
  • 7:17

Dat is juist geen probleem Astrid: "bas" betekent laag, of neder-. Het is dus al letterlijk Nederland in Frans en Italiaans, en niet Holland (komt van "holt", of hout, van toen Holland nog dicht bebost was).
En de Republiek der Verenigde Nederlanden dateert van 1581 (Akte van Verlatinghe). Pas daarna begonnen de Hollanders van de VOC en WIC overal in de wereld te vertellen dat ze uit Holland kwamen...

Astrid Spijkers
  • #1
  • 8 okt '19
  • 10:48

Ik erger me al jaren dat ze van buiten ons land dit Holland noemen ipv the Netherlands(in het engels bijv), want sinds 1795 schijnen we al Nederland te heten ipv Holland. Holland hebben we nog wel, noord en zuid, maar dat is toch wat anders dan het land benoemen. IN het Frans en Italiaans wordt het schijnbaar nog lastiger, want hoe verander je Pay bas en Passi bassi(ik zal het beide wel fout geschreven hebben) naar Nederland?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.