3
Fotocredits: 'Fossiele botten uit de Noordzee', Natuurhistorisch Museum Rotterdam

FlashNatuurlijke selectie is mooi

Dat zegt ethicus Erwin Kompanje. Het is een veel eenvoudiger gedachte dan het aanpakken van 'het' virus dat de hele economie en samenleving kapot maakt.

YouTube - Bonusmateriaal: Ethicus Dr. Erwin Kompanje over natuurlijke selectie & evolutionaire aanklacht - YouTube, 27 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Pollemans
  • #3
  • 7 jun '20
  • 19:56

#2

Verstandige man: Ik zou als ik hem was in de Volkskrant ook niet te vlug spreken over ‘mijn’ standpunt dat medisch ingrijpen de ‘evolutionaire’ ontwikkeling in de weg kan staan...

“Slachtoffer, dat ben je als je op straat wordt doodgeschoten, maar je kunt geen slachtoffer zijn van een virusinfectie. Dat is een ziekte die mens en dier kan treffen, dat is ons lot.”
Getroffen worden is ‘natuurlijk’ en overkomt je, maar is natuurlijk geen lot.
De wetenschap dat aanraking en te dichte nabijheid je absoluut kunnen besmetten, zeker geen lot. Dat wordt dan een keus, waarbij je open stelt voor ziekte

Bijzonder wordt het wanneer om sociale redenen en uit empathie Kompanje aanraadt gewoon dat risico te nemen, omdat ander de psychische toestand van de ziektelijder de dood versnelt.
Waarschijnlijk, de vergelijking gaat volledig op, raadt hij aan om ebola-vrije familie en vrienden gewoon ebola-patiënten te bezoeken en aan te raken , omdat ze anders vlugger uit eenzaamheid e.d. sterven.
Dat daardoor zowel de totale mortaliteit stijgt als besmetting vermeerdert, valt dat dan onder de noemer ‘goed voor natuurlijke selectie’ waar bij genetisch immuniteit tegen een virus zich op den duur evolueert tot resistentie ?

“Dat is mijn lot, kennelijk, dat ik soms in een verkeerde hoek word gezet.’
Dat is voor een (r)evolutionair die in een aantal gevallen de geneeskunde als bedreigend voor evolutie ziet, natuurlijk niet zo verwonderlijk.

Misschien moet wetenschapper de volgende leider van het RIVM worden, kritisch over vaccinatie en hopend op ooit toestemming dat organen niet pas verwijderd worden na een klinische dood, maar al daarvoor vanwege beter kwaliteit...

Wetenschappelijk durf hebben is noodzakelijk, wat je wel of niet toepast en hoe, geen zaak voor de wetenschap alleen.

Hans Pollemans
  • #1
  • 29 mei '20
  • 18:48

“Het filmpje begint met de door hem bewonderende opmerking van een jong chirurg in opleiding die stelt : "We hebben een prachtig ziekenhuizen, maar het is een grote aanklacht tegen de evolutie !”
Afgezien natuurlijk of je in een precaire toestand verkeert, is dat natuurlijk een ‘fantastische’ stelling! Het maakt duidelijk dat Artsen zonder Grenzen, helemaal fout zitten. Wie gaat er verdorie nu onderontwikkelde armen in de Derde Wereld proberen te genezen, terwijl je daarmee de hyperbelangrijke evolutionaire natuurlijke processen mee verstoort ? Dat doe je toch niet !

Erwin Kompanje is een groot erudiet denker.
Ook zijn denkbeelden over Corona, euthanasie, vaccinatie, orgaandonatie zijn zeer interessant...
Het wordt me nu pas duidelijk dat we dom bezig zijn.
We moeten fysisch en psychisch zwakkeren ‘gunnen’ ten onder te gaan aan hun evolutionaire obstructie. Want zo komen we nergens !

Resume:
Ik vrees dat Kompanje in zijn nachtkastje een vies boekje heeft, dat hem minder gezonde opwinding verschaft. Auteur Nietzsche.
Ik schreef afgelopen dagen drie a4-’tjes over hem. Maar uiteindelijk vond ik de aandacht hem niet waard. Zeer geslepen emoties bespelend op z’n eigen ‘blog’ met een achterliggende visie, die uiteindelijk oproept naar de ideale geëvolueerde Mensch.
Kompanjes Uebermensch.
En die domme medici in ziekenhuizen werken dat alleen maar tegen…!

ps1.
Zij blog vindt je hier
Saillant gegeven is dat de zwakke 'moet mogen' sterven zonder ingreep ten gunste van ongestoorde evolutie, maar dat hij anderzijds bezeten is om dode beesten weer het leven te schenken !?
En dat als “Honorary curator and senior taxidermist at the Natural History Museum Rotterdam, the Netherlands”
Mulisch zou zeggen: ‘Voer voor Psychologen”.

ps2.
Pieker nu over een juiste definitie voor het begrip 'ethicus'...

Prettig weekend

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.