1
Fotocredits: Wandel- en fietsnatuur bij de Blauwe Kamer (Rhenen), FL Media

FlashNatuur is van de stadmens

Heel lang zweeg ze over de politieke polarisatie die is ontstaan over stikstof en natuur tussen politiek, overheid, opiniemakers en zelfs wetenschap enerzijds en boeren en 'wappie'-wetenschap anderzijds. Nu produceert de scheidende WUR-voorzitter Louise Fresco een voor haar doen bijna ongemerkt direct aantal pijnlijke oneliners over Nederland in één column over de boerenprotesten.

“In de huidige karikatuur is de boerenstand de grote dierenbeul, weidevogelvernietiger, regenwormpletter en blindelingse gifspuiter.”

"De boer zou nog geen ortolaan van een grutto kunnen onderscheiden." Direct gevolgd door: "De natuur is het domein van de stadsmens geworden."

"Nederland is een grote tuin tussen bebouwde stroken."

"Boeren noch natuur hebben baat bij polariserende idealisering."

NRC - Column | Een grote tuin tussen bebouwde stroken, 27 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 28 jun '22
  • 18:56

Rare column. Zij houdt niet van 'polarisende idealisering', maar draagt zij daar niet ijverig zelf aan bij, door die verwende onwetende stadsmens tegenover de voedselvoorzienende boer te zetten? Ik lees in de toon van de column ook een beetje het falen van haar en de WUR om dat beeld anders te krijgen. 'Dat die stadsmensen het maar niet hebben willen begrijpen....'

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.