Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Nanofabriek', Unilever

FlashNanofabriek

In Wageningen staat sinds kort Unilevers eerste nanofabriek. Nee, die produceert geen nanodeeltjes, maar is het antwoord van Unilever op de behoefte om snel en decentraal in te kunnen spelen op lokale ontwikkelingen. De nanofabriek is een volwaardige miniproductielijn, die past in een zeecontainer. Neer te zetten waar je maar wilt, stekker en water aansluiten en draaien maar. Aan de ene kant gaan er de (lokale) grondstoffen in, aan de andere kant rollen er compleet verpakte en gelabelde producten uit. Het eerste proefproduct is vloeibare bouillon, later staan ook nanomayo, -ketchup en ijs op de planning. Het droombeeld van Unilever? Duizenden lokale productielijnen all over the world, in plaats van de ruim 300 grote fabrieken in 69 landen. Local is the global.

FoodNavigator - Unilever tests nano factory: ?This trial is assessing a de-centralised production model?, 4 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.