Als het allemaal zo vreselijk erg is een duurzaam distributiesysteem invoeren zodat je niet meer dan x kilo vlees van het nog toegestane aantal stuks vee per jaar kan consumeren.
De markt voor vleesvervangers beloopt al 4% van de markt voor vlees in totaal. Dat is al groter dan het aandeel van biologisch binnen het totale voedselpakket; biologisch blijft in ons land steken op 3,2% (en wil niet meer groeien).
Met namaakvlees is iets geks aan de hand. Ondanks de groeiende markt en producten die volgens Elseviers Weekblad de groei van de markt niet bij kunnen benen, daalt de vleesconsumptie helemaal niet. Waar laten mensen al dat nepvlees? Als de totale markt groeit, is er maar één conclusie mogelijk: ze zijn meer gaan eten. En dat is natuurlijk helemaal niet duurzaam.
Als het allemaal zo vreselijk erg is een duurzaam distributiesysteem invoeren zodat je niet meer dan x kilo vlees van het nog toegestane aantal stuks vee per jaar kan consumeren.
Namaak vlees bestaat niet.
Als je denkt dat het kan begrijp je er niets van.
Weet je niet hoe vlees voed en hoe dat tot stand komt.
Is voorlopig, en dat zal nog wel even duren, niet mogelijk.
Als je eerlijk ben moet je toegeven dat we de essentie van hoe voedsel zijn voedende waarden tot zich krijgt aangeboden niet doorzien door zijn complexiteit.
Hoezo dat even namaken?
Mensen let op uw gezondheid, laat u niet bij de neus nemen.
Duurzaamheid ook zo'n container begrip.
Planetair gezondheid is de vlag die de lading moet dekken.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.