1
Fotocredits: 'Belgische Euromunt', AFSCA, via Twitter

FlashMunt met denkbeeldige plant

2020 is tot Internationaal jaar van de Plantengezondheid uitgeroepen door de FAO, de voedselorganisatie van de Verenigde Naties. In België vond de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu het nodig de bevolking bewust te maken van het belang van plantengezondheid. Hoe? Door 600.000 2-euromuntstukken te laten slaan. Op de munt staan gestileerde figuren die aan plantenbladeren moeten doen denken. Nederland had tenminste ooit bankbiljetten met de afbeelding van een echte vogel er op.

VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - 2020 is Internationaal Jaar van de Plantengezondheid - VILT, 6 mrt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 7 mrt '20
  • 22:33

Vroeger hadden we een munt met een denkbeeldige god: 'God zij met ons' stond er permanent op de guldens en rijksdaalders. Na de invoer van de euro was god niet meer nodig.
Op de Franse munten stond 'liberté égalité fraternité' (vrijheid gelijkheid broederschap), nog steeds prijkend op alle gemeentehuizen. Alleen dat égalité willen sommigen eruit hebben.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.