3
Fotocredits: Nexat

FlashMonsterachtig groot, maar beter voor de bodem

Moderne landbouw machines zijn groot, zwaar en hebben lompe banden. Met ieder ritje over het land drukken ze de bodem dichter. Die neemt daardoor minder makkelijk water op en het bodemleven wordt verstoord. Dat zijn allemaal dingen die je als boer niet wilt. Al helemaal niet nu we met lange periodes van droog en warm weer te maken krijgen. Een bui zakt dan niet in de bodem maar spoelt over de oppervlakte weg of blijft daar staan en laat de gewassen verrotten.

Een monsterachtige groot apparaat brengt uitkomst. Maar alleen voor grote landen waar een boer een paar duizend hectare heeft, zoals in Oekraïne of Brazilië. Voor kleinschalige toepassingen, bijvoorbeeld in Nederland, bestaan ze ook maar dan klein en met heel lichte wielen die lijken op die van een fiets. Voorbeelden vind je op het onvolprezen lowtech.be.

Twitter - André Hoogendijk on Twitter, 21 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gerard Oomen
Gerard Oomen Land- en tuinbouw
  • #3
  • 25 aug '22
  • 8:44

Er is ook een tussenmaat en die past beter in een wereld, waarin veel mensen willen leven ( naar Cees Buisman).

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Business Development
Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Business Development
  • #1
  • 23 aug '22
  • 14:11

Introductie van machine heeft september 2021 plaatsgevonden in de Oekraïne op een bedrijf gerund / eigendom van o.a. Nederlander(s). NEXAT:// The All-New Revolutionary 1100-HP Tractor | Harvesting in the Ukraine vertelt de Youtube film.

In 2017 is de 1ste Nexat het veld ingegaan. Vanaf 2018 zijn meer modules, machines toegevoegd.
12 Machines in de run in Europa en Noord en Zuid Amerika vanuit fabriek te Duitsland. In Rusland wordt gebouwd aan een productie fabriek. Voor Noord Amerika loopt het ook om een fabriek te gaan bouwen. Informatie moment is december 2021 en komt uit einde van bovenstaande YouTube film.

De Nexat Won in 2021 gouden medaille op Agritechnica
Dit:www.nexat.de is de website van Nexat (Duits en Engels talig) Kalverkamp Maschinenbau GmbH is het bedrijf en brein achter de Nexat.

Update film van Farmworld_TV is van 26 april 2022: duur 11minuut 19
5 tot 10 stuks zijn in aanbouw in 2022. Niet allemaal meer op rupsen, nu ook met grote banden. Deel is gefilmd in Oekraïne en deel in Duitsland op bedrijf in omgeving Saxony.

Leuke uit de reacties op YouTube: De vraag is of deze 'trekker' ook toegevoegd gaat worden in Farm Simulator.**


** Hoe Farming simulator de harten van gamers heeft gestolen . Als je ver genoeg naar beneden scrollt zie je Merkel met de controller in haar hand.


"Farming Simulator (2022) is gewoon de moeite waard

Als zelfs Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland op de gamescom Farming Simulator 2017 speelt op het podium, heb je toch wel een mijlpaal bereikt. Hoewel dit prima marketing was, kan je niet ontkennen dat Farming Simulator als franchise zijnde iets bijzonders weet neer te zetten. Het heeft ontzettend veel passionele fans en steeds meer en meer mensen raken geïnteresseerd in deze games. Het is ook gewoon wat anders dan je doorsnee RPG looter shooter. Soms is een beetje rust op je beeldscherm niet verkeerd. Giants Software is klein begonnen, maar door alsmaar te streven naar verbeteringen, meerdere licenties van voertuigen en machines, en meerdere gameplay elementen, wordt de franchise steeds beter en beter. Het is daarom niet zo gek dat een game die relatief klein is begonnen op de pc, nu als een waar fenomeen is uitgegroeid tot een zeer populaire franchise, waarmee de harten van zowel boeren als boerinnen in grote getale zijn veroverd."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.