Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashMolshopen tellen of mollen?

Mollen tellen gaat haast niet. Je moet ze zien, maar ze vertonen zich zelden boven de grond en als ze even komen luchten is dat maar heel kort. Wat te doen als je een landelijke mollentellerij op touw wilt zetten? De molshopen dan maar. Het is niet algemeen bekend, maar het radioprogramma Vroege Vogels onthulde het zojuist: een molshoop is het werk van één mol. Dus het zijn er meer onder uw gazonnetje dan u al vreesde toen u vanochtend al die hopen zag.

NOS - Mollentellers moeten het vooral van hopen hebben, 4 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 5 mrt '19
  • 16:41

Ze kunnen misschien goed zwemmen, maar een beek oversteken is nog wel even wat anders dan de Waddenzee, of zelfs maar het Marsdiep. En zeker voor zo'n klein beestje, dat nog niet eens zien kan.

Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 5 mrt '19
  • 13:34

Bijna 40.000 molshopen zijn er gezien tijdens de eerste landelijke mollen(sporen)telling. In twee dagen tijd zijn er in totaal 3.600 meldingen gedaan via een speciaal meldpunt op Waarneming.nl. Ook werden er 45 dode mollen doorgegeven, aldus Nature Today.

Alleen de Waddeneilanden bleken molshopenloos. "Ondanks dat mollen goed kunnen zwemmen, lijken ze deze eilanden (nog) niet te hebben bereikt."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.