Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Bonnetje', Pixabay

FlashMinder halen, meer betalen

Fabrikanten schreeuwen het niet van de daken. Geen sticker met 'nu 20% minder inhoud'. Van zelfrijzend bakmeel, nu 400 gram in plaats van 500 gram, tot vleeswaren, aardbeien, wasmiddel en babyvoeding; zelfde prijs maar minder in de verpakking. Nu de prijzen hard stijgen, lijkt krimpflatie meer voor te komen.

Stijgende kosten door hogere energieprijzen, hogere grondstofprijzen en duurdere productie door tekorten vanwege de oorlog in Oekraïne, willen fabrikanten ergens vandaan halen. Wil je weten of je niet stiekem meer betaalt, zet dan je leesbril op voor de kiloprijs. Opgemerkt zij dat krimpflatie voor ongezonde producten gezonder is.

RTLnieuws - 'Sneaky' trucjes in supermarkt: dezelfde prijs voor minder inhoud, 20 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 20 apr '22
  • 21:03

Ook wel typerend voor de Nederlandse consument. Altijd klakkeloos alles bij de "Appie" of een andere struikrover gekocht en uiteraard A-merken anders gaat alles fout en dan ontdekt men nu ineens iets dat al jaren aan de gang is. Met bloem en bakpoeder bereik je trouwens hetzelfde resultaat.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.