FlashMiljoenen tegen meeuwen

Meeuwenoverlast: de vogels stelen de haring uit de hand van de haringhapper, scheuren vuilniszakken open en jagen met hun oorverdovend gekrijs toeristen op de vlucht. Britse kustgemeenten nemen maatregelen: stevigere vuilniszakken, toeristen opvoeden, plastic uilen ter afschrikking, nepeieren, nesten leeghalen, gebouwen in meeuw-verschrikkende kleuren schilderen en de inzet van roofvogels. Dat kost miljoenen ponden aan belastinggeld. Terecht, vinden veel Britten. Meeuwen vinden ze rotbeesten. Een heel verschil met 1860 toen ze nog bij wet beschermd werden.

The Guardian - Seagull wars: councils spending scarce resources in effort to banish birds, 21 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 22 mei '19
  • 7:46

Tja, ik blijf het zeggen, ondanks dat het beest bij wet beschermd zou zijn, als het een plaag wordt MOET er gewoon geruimd worden. Eerst werden duiven vliegende ratten genoemd, nu zie je niet zoveel duiven meer en zijn de meeuwen vliegende ratten geworden. Een plaag is een plaag en daar moet je gewoon beter op inspelen dan alleen maar stevigere vuilniszakken en afschrikkende dingen om ze we gte jagen, daarmee verplaats je het probleem alleen maar omdat ze dan ergens anders heen gaan

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.