Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashMiljarden voor glyfosaatalternatieven

Het bedrijf dat Monsanto overnam, verloor vele tientallen miljarden op de beurs en verliest steeds processen tegen het door burgers gehate glyfosaat. Ommekeer. Bayer investeert €5 miljard in alternatieven. Niet omdat het bedrijf glyfosaat opeens ook slecht vindt, maar om boeren keuze te bieden.


15 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #2
  • 17 jun '19
  • 4:40

Wanneer Bayer zou stoppen met glyfosaat zou dat in de VS bijna als een expliciete schuldbekentenis gezien worden. Dan kunnen ze beter gelijk met alles stoppen.

Maar deze investering is bijna hetzelfde, maar dat kan in de rechtbank nog wel uitgelegd worden. En er zal voor het verlies aan inkomsten uit de productie van glyfosaat toch iets anders moeten komen de CxO's hun champagne en kaviaar te kunnen laten genieten op hun miljoenen kostende privéjachten

Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #1
  • 15 jun '19
  • 6:35

In beurswaarde is Bayer nu minder waard (nu 63 miljard dollar) als destijds Monsanto, toen het door Bayer werd overgenomen. Analisten vermoeden dat Bayer zo'n 5 miljard aan schadevergoedingen moet betalen aan kankerpatienten. Maar Bayer zegt geleerd te hebben en te veranderen, maar gaat door met glyfosaat. Oa zegt Bayer transparanter te worden.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.