Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Kippenslachtlijn', Marel

FlashMensloos slachten kan al bij kippen

Vleesbedrijven kwamen de afgelopen 2 jaar regelmatig stil te liggen of hadden te kampen met personeelstekorten als gevolg van coronabesmettingen. Voor boeren en dieren is dat een drama. De dieren worden te groot en duur en voldoen niet meer aan de specificaties die klanten willen en moeten daarom soms afgevoerd worden. Een oplossing is robotisering. Daarmee vangt een slachter in één klap twee problemen op. Geen personeelstekorten en geen gedwongen sluitingen vanwege corona-uitbraken meer. Volgens het IJslandse bedrijf Marel dat apparatuur maakt voor slachthuizen kunnen kippen al vrijwel volledig gerobotiseerd worden geslacht. Met varkens en koeien is het nog niet zover, maar Covid-19 heeft een nieuwe impuls gegeven om ook die grote dieren mensloos te slachten.

Het Financieele Dagblad - Machinefabrikant Marel: corona zet vleesbedrijven aan tot robotisering , 15 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 19 dec '21
  • 22:44

Als 'mensloos' maar niet leidt tot 'onmenselijk' waarbij dieren in z'n geheel de gehaktmolen ingaan, zoals op de inleiding van de KvW filmpjes te zien is. Een volgende stap is dan een wet die bepaalt hoeveel % van de koeien er maximaal levend doorheen gedraaid mogen worden wil het nog acceptabel zijn. . . . .

Mensloos afslachten van andere mensen met drones staat ook al ter discussie.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.