Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0

FlashKoe-met-kalf melkkeurmerk

Consumenten willen niet alleen de koe in de wei maar ook het kalf bij de koe. Om aan die maatschappelijke wens tegemoet te komen, gaat een tiental Brabantse melkveehouders een nieuw marktconcept ontwikkelen: zuivelproducten met een keurmerk dat staat voor het kalf bij de koe. Het project moet inzicht geven in waar de extra kosten en verdienmogelijkheden zitten. Uiteindelijk moeten de producten met het keurmerk de boer meer geld opleveren. En meer werkplezier, zegt melkveehouder Corné Ansems uit Hoogeloon, die al jaren aan 'kalf-bij-de-koe' doet. Er komen een goede 'afkickruimte' en wat extra begeleiding bij kijken - en subsidie van het Barth-Misset-fonds en stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant.

Nieuwe Oogst - Melkveehouders zoeken kansen voor nieuw keurmerk, 13 jan 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.