2
Fotocredits: 'Danone Yaourt nature', OpenFoodFacts, CC BY 3.0

FlashMega melkfusie in de maak?

Onder de vorige topman van Danone, Emmanuel Faber, wilde de koers van het zuivelbedrijf maar niet stijgen. Het herstelplan 'Renew Danone' van de nieuwe CEO Antoine de Saint-Affrique lijkt de koers wel naar boven te leiden. Maar onder beleggers waren de uitstekende kwartaalcijfers van Danone niet het gesprek van de dag. Wel de geruchten in Franse media dat zuivelreus Lactalis interesse zou hebben in delen of zelfs het gehele Franse voedingsbedrijf. Lactalis, een familiebedrijf, zou al maanden nadenken over de stap. Het meest voor de hand lijkt een overname van de zuivel- en plantaardige tak. Hoe dan ook wordt het een complexe operatie aangezien de omzet van Lactalis lager is dan die van Danone. Beleggers reageren in ieder geval enthousiast. Het aandeel Danone boekte de sterkste koersstijging in 17 jaar: 9%.

Foodbusiness - Foodgerucht: Lactalis heeft oogje op Danone - Nieuws Kwartaalcijfers, 21 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter de Heij
Wouter de Heij R&D en Innovatie in Voedseltechnologie
  • #2
  • 26 apr '22
  • 18:42

Of het wel of niet doorgaat. Boeren blijven klem zitten.

willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #1
  • 23 apr '22
  • 10:24

Dat is geen goed nieuws voor de boeren. Lactalis staat in Nederland, sinds de overname van Bel Leerdammer in onze kringen bekend om een lichte tot matige vorm van arrogantie en vooral goedkoop in te willen kopen. Dit communiceren ze ook openlijk.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.