1
Fotocredits: 'McPlant van McDonald's', Bianca van der Ha voor FL Media

FlashMcPlant van de kaart

McDonald's stopt met de verkoop van de McPlant-burger in de Verenigde Staten. Een jaar lang uitproberen van de vleesloze burger in 600 verkooppunten resulteerde in te weinig belangstelling van de verstokte Amerikaanse vleeseters. In plaats van de verwachte 40 tot 60 McPlants per dag, gingen er zelfs in vestigingen in steden als Dallas en San Francisco maar zo'n 20 per dag over de toonbank. In de suburbs en langs snelwegen - waar McDonald's in de VS alomtegenwoordig is - trok de McPlant maar 3 tot 5 consumenten per dag over de streep (vegans moesten al helemaal niets van de McPlant hebben, omdat er kaas op zit). Veel te weinig om de McPlant verder uit te rollen.

Het besluit is een volgende klap voor Beyond Meat, de leverancier van de vleesloze burgers, dat zijn aandeel verder zag kelderen. Sinds begin dit jaar is Beyond Meat de helft van zijn beurswaarde verloren.

In enkele Europese landen, waaronder Nederland, blijft de vegaburger nog wel op het menu. Maar Nederlanders blijken, in deze tijden van inflatie, hun geld liever uit te geven aan echt vlees dan aan vleesimitaties, aldus Adformatie.

PigBusiness - McDonalds stopt met verkoop Vega Burger in Amerika | Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders, 8 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 9 aug '22
  • 17:52

Geen onderzoek gehouden, ze hadden het kunnen weten.

Zieltogende ‘verrukkelijke’ bloemkoolroosjes, mootjes bleekselderij en wortel blijven ook steevast achter op de serveerschotel als de stukjes worst en kaas allang verslonden zijn.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.