7
Fotocredits: 'Frisse ochtendlucht', pxhere

FlashMassaal procederen tegen elkaar

Milieuorganisatie MOB heeft alle mogelijkheden van de wet aan haar kant om te procederen tegen de natuur- en stikstofaanpak van het kabinet. Dat wil de uitkoop van boeren in de buurt van natuurgebieden laten financieren door energieleveranciers, woning- en wegenbouwprojecten, vliegvelden en distributiecentra. Afgelopen week liet MOB horen die middelen niet te zullen schuwen. De organisatie gaat rustig massaal procederen tegen ieder project dat kans maakt om onderuit te worden gehaald. MOB wil niet dat boeren worden uitgekocht om vliegen en vervuilende energiecentrales mogelijk te maken. Het nieuwe kabinet dat in maart gekozen wordt, kan zijn borst alvast nat maken.
Vanaf de andere kant procederen de boeren van de Stichting Stikstofclaim tegen de overheid. In de provincie Gelderland zijn extra natuurgebieden ingekleurd; volgens de provincie gaat het alleen maar om preciseringen. Hoe dat ook zij; opeens zijn boeren met hun bedrijfsvoering de klos, terwijl ze van niets wisten. Ze moeten weg, maar doen gewoon wat ze al jaren mochten. Tijdens het spel de spelregels veranderen, is te dol vindt de Stichting die weer niet principieel tegen uitkoop van boeren is. Geld verzacht immers de pijn, als het maar genoeg is.

MOB dreigt met massaal procederen tegen natuurvergunning - Food & Agribusiness, 7 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hendrik J. Kaput
Hendrik J. Kaput Landbouw & energie
  • #7
  • 10 dec '20
  • 20:27

Je zou hier al eens kunnen kijken: https://zukunftsfragen.online/
Vooral hier vooral wanneer het over diversiteitsverlies gaat:
DAS GROSSE ARTENSTERBEN: WAS WISSEN WIR UND WAS MÜSSEN WIR TUN
Prof Dr. Kathrin Böhning-Gaese
Senckenberg Biodiversität und Klima Forschungszentrum und Goethe Universität Frankfurt
Der globale Bericht des Weltbiodiversitätsrats IPBES konstatierte 2019 einen dramatischen Rückgang der biologischen Vielfalt mit Folgen für ihre Leistungen für den Menschen. Kann dieser Trend umgekehrt werden und wenn ja, welchen Herausforderungen müssen wir uns stellen?
De boerenecologie is een ramp.

N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #6
  • 10 dec '20
  • 20:05

#5
Wat denk je dat de biodiversiteit doet op al die landbouwgronden die omgezet zijn in woningbouw,industrie,infrastructuur en zonnepanelen.
Ik zie hier in de buurt op grond van de TBO’s waar geen landbouw plaatsvindt ook een minieme biodiversiteit.
Zou het misschien aan de predatie kunnen liggen. In mijn jeugd zag ik geen vossen,dassen ,ooievaars ,wolven en andere predatie waardoor een aantal soorten toen wel kansrijk waren.
De biodiversiteit is voor een belangrijk deel ingewisseld tegen predatieve soorten.

Hendrik J. Kaput
Hendrik J. Kaput Landbouw & energie
  • #5
  • 10 dec '20
  • 17:48

#4 "Waarom moet in het dichtbevolkte land van Europa natuur gecreëerd worden die onhaalbaar is." Zeker in Europa gaat de aftakeling van de biodiversiteit op de landbouwgronden het snelst!
Waarom moesten jullie zo nodig al die boerennatuur om zeep helpen? Mijn vriend de jager gaat nog wel op jacht, maar dat is voor de lol. Er valt namelijk niks meer te jagen hier. Heel het jaar door is het veld doodstil behalve tractorgeluid.

Niet dichtbevolkt is de doodsteek maar DE EXPORTLANDBOUW.
Er is maar een fatsoenlijke maatregel: Melk quoteren.

N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #4
  • 7 dec '20
  • 21:28

Met een beleid dat onhaalbaar is en waarvan de onderbouwing onbekend is ,nodigt dit uit tot bezwaarprocedures. De onderbouwing van de KDW is zelfs niet te achterhalen. Het bij extern salderen telkens weer inzetten van 70% voor nieuwe ontwikkelingen maakt de haalbaarheid van de KDW's en de daaraan gekoppelde wensnatuur onhaalbaar.
Waarom moet in het dichtsbevolkte land van Europa natuur gecreeerd worden die onhaalbaar is. Alles met rekenmodellen die 50-100% afwijken en waarbij de droge depositie van ammoniak voor 40% wordt ingerekend terwijl ammoniak naar de hogere luchtlagen verdwijnt omdat het veel lichter is dan lucht.
Een grondige analyse van de uitgangspunten van dit natuurbeleid is zeer gewenst willen we ooit uit dit gedrocht komen.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #3
  • 7 dec '20
  • 13:00

Het blijft toch een apart gebeuren hoe je totaal vast kunt lopen zonder achterom te kijken hoe het zo in de knup heeft kunnen raken en alleen schijnoplossingen voor de goede (juridische) sier neemt en er tegelijk nog verdergaande beloftes gedaan worden waar een volgend kabinet nog verder op vast kan lopen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.