19
Fotocredits: 'Chocolademousse', via Air Force Medical Service

FlashMars maakt chocolademousse

Iedereen kan chocolademousse maken. Hemelse modder. Een koud nagerecht dat moet opstijven in de koelkast. Het lukt niemand om de mousse zo te maken dat hij ook bij kamertemperatuur lang goed blijft. Dat kan Mars wel, zegt Mars: mousse die houdbaar blijft op het warme winkelschap en toch lekker is. En nu Mars het zegt, verdorie, dat was er nog niet.

FoodNavigator - Mars develops novel confectionery: ?Shelf-stable? and ?soft-textured? mousse, 14 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #19
  • 15 jan '20
  • 16:52

#17 Astrid,
Welke kunstgreep Mars heeft uitgehaald is toch helemaal niet relevant?
Of heeft Mars iets toegezegd op het gebied van gezonde(re) producten?

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #18
  • 15 jan '20
  • 16:39

Nee Astrid (#14), ons spijsverteringsstelsel is GEEN onderdeel van de darmflora/darmmicrobiota! Darmflora zijn de 'beestjes' die in onze darmen leven, de darmwand hoort daar dus niet bij.
En die 'dode troep' waar je het in #17 over hebt, daarin zitten dan wel weer suikers waar de goede bacteriën in onze darmen gek op zijn (prebiotica). Niet lang houdbare melk wordt ook verhit (gepasteuriseerd).

Astrid Spijkers
  • #17
  • 15 jan '20
  • 16:08

Spijsvereringsstelsel is alles, niet alleen de darmen waar we het over hebben hoe we die kleine beestjesdie daar leven noemen. En darmmicrobioom is voor veel mensen weer een te moeilijk woord, als je darmflora zegt snappen ze het wel.
En wat betreft het door verhitting houdbaar maken van voedsel, daar kan je ook nog veel over zeggen, want bijv met houdbare melk, dan zijn ALLE bacteriën dood dus ook de goede die we nu juist nodig hebben. Je drinkt in dat geval dode troep, dat vind ons lijf ook niet zo prettig. Niet dat je nu helemaal niks zou mogen verhitten, soms moet je wel zoals bij vlees of heel simpel doodgewone bonen, maar dan nog.
Daar gaat het hier verder niet over, hoewel, de vraag blijft natuurlijk wat voor 'kunstgreep' mars heeft gemaakt om deze mousse buiten de koelkast goed te kunnen houden of dat wel zo 'gezond' is. Of mousse uberhaupt gezond is een 2e vraag, maar vers gemaakt blijft altijd nog beter dan kant en klaar van een fabriek met allerlei stoffen om de boel goed te houden

Sytske Barkhuis
  • #16
  • 15 jan '20
  • 15:56

#14 Astrid,
Noem het simpel spijsverteringsstelsel.
>> Het spijsverteringsstelsel is het orgaanstelsel dat zorg draagt voor de verwerking van voedsel bij de mens.
Het bestaat uit de mond, keelgat, slokdarmhoofd, slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, lever, galblaas en alvleesklier. Dit is het maag-darmstelsel plus de tong, speekselklieren, alvleesklier, lever en galblaas. <<
Het maakt mij niet uit wie/wat 'iets' niet lust, al ben ik het zelf...

Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige NLG
Gonneke van Veldhuizen-Staas, lactatiekundige NLG Humane gezondheid, lactatiekundige, docent lactatiekunde, webwinkelier
  • #15
  • 15 jan '20
  • 15:44

Je moet hier echt onderscheid maken tussen, wat ik zal noemen, chemische en mechanische manieren voor het houdbaar maken van voedsel. Mechanisch s bijvoorbeeld verhitting. Bij sterilisatie worden de ziekmakende of bedervende mechanismen gedood en zolang de verpakking luchtdicht blijft is dit onbeperkt op kamertemperatuur houdbaar. Eenmaal geopend en geconsumeerd is het volledig verteerbaar door zowel enzymen als darmbacteriën. Overigens heet dit a een poosje geen darmflora meer, want flora duidt op een plantenwereld. De correcte naam is darmmicrobioom. Houdbaar maken door het toevoegen van stoffen die microben en dergelijke doden is iets heel anders, dat is waarvan McD wordt beschuldigd. Deze beschuldigingen zijn inmiddels ook allang door anderen onderuit gehaald.
Kijk, ik ben helemaal niet voor door Mars gemaakte chocomousse (wat iets heel anders is dan een Marschocomousse @Roland Nijs), maar we hoeven er geen spookverhalen bij te gaan halen. Ik weet helemaal niet of het meuk is, want ik heb de ingrediëntenlijst niet gezien, dus voorlopig houdt ik het op het voordeel van de twijfel.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.