2
Fotocredits: 'AEG micro ondes', Krefel

FlashMagnetron wil stoomkoken

Zoals er verhalen zijn over warhoofden die zich Napoleon wanen, zo zijn er magnetrons die zeker weten dat ze steamer zijn, een stoomoven. Het zijn apparaten van AEG (van Electrolux) die je kunt opbellen en die op afstand kunnen worden opgedateerd, beter begrepen als geüpdatet. Dat laatste is net gebeurd maar ging mis. Magnetrons van AEG denken door een foutje, gemaakt door de opdateerder, dat ze stoomoven zijn. Maar ze kunnen niet stomen en zijn daardoor totaal van slag. Een reparateur, een echt mens, moet er aan te pas komen.

Commentaar van een specialist in AI (kunstmatige intelligentie): "het stomste met zulke dingen is dat je niet direct contact hebt met de magnetron, maar via een server van AEG, die staat waarschijnlijk ergens in de cloud bij Microsoft of Amazon. Als AEG besluit dat het niet meer rendabel is om die servers in de lucht te houden zetten ze deze uit en werken deze functies ook niet meer. Het maakt de levensduur van een apparaat dat potentieel 20 jaar mee kan veel korter. Zeker weten dat die apps over 12 jaar niet meer werken. Waanzin."

NOS - Foute update: combi-magnetrons wanen zich stoomoven, 19 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #2
  • 19 mrt '22
  • 12:58

#1 Moet je als buur wel binnen kunnen komen en het slimme slot met deurbel niet defect of gehacked zijn.

Hier valt het probleem nog te overzien, wat als het de auto is of onze sluizen?
Verder is het zonde om goede apparaten die niet meer werken door afschakelen software service te moeten wegdoen, al die grondstoffen en energie verspild.

Wouter Klootwijk
  • #1
  • 19 mrt '22
  • 9:24

Buren slaan keukenmeubilair er uit en laten zich een nieuwe keuken aanmeten en inrichten. Nieuwste technologie. De kookplaat communiceert met de afzuigkap, geen omkijken meer naar. Maar soms valt wifi uit in huis. Dan kunnen kookplaat en afzuiger niet met elkaar praten en zijn buren onthand. Brengen minder moderne buren een pannetje soep.

Gevonden op het wereldwijde web:
Alexander Klöpping
@AlexanderNL
Ik heb de musicalrechten van de combimagnetron die denkt dat hij een stoomoven is verkocht aan Albert Verlinde
6:15 p.m. · 18 mrt. 2022·Twitter Web App

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.