2
Fotocredits: 'Nederlandse kazen', cocoinzenl

FlashMaar wat doet de kaas kwaad?

Albert Heijn haalt nog meer belegen boerenkaas uit de schappen. Maar nog steeds wordt niet gezegd wat dan precies mis is met de kaas. Waarom mogen we het niet weten?

NOS - Albert Heijn haalt alle belegen boerenkaas 30+ uit de schappen, 18 jan 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 18 jan '20
  • 19:03

Klopt, het gaat om de kaas van Joris Matthijssen, een zelfkazende boer die al heel erg lang zijn best doet om een consumentenproduct te maken in plaats van melk aan de fabriek te verkopen. Dat lukt hem ook al ruim een decennium. Ik heb hem al heel lang niet gesproken. Het zal hem pijn doen.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 18 jan '20
  • 16:31

Het is een kleine kaasboerderij, welke al sinds 1978 ervaring heeft met kaas maken (zie verpakking, meldt het hier nu niet). Het betreft hier rauwmelkse kaas van 1 specifieke productiedatum. Onderzoek loopt nog, maar lijkt een kwestie van foutje in proces/pech te zijn.
1 van de risico's van rauwmelkse kaas.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.