1
Fotocredits: Geoogste bomen, De Sysselt, Veluwe, Foodlog Media

Flash‘Liever biomassa dan kolen’

U hebt het allemaal gelezen: de Nederlandse kolencentrales mogen weer volop van die vervelende klimaatverpestende zwarte brokjes stoken in de strijd tegen Poetin. Toch willen de biomassa-verstokers daar nog niet zo aan omdat ze hun subsidie zullen verliezen als ze kolen gaan stoken voor hun al even foute doel. Bomen in de kachel om je Tesla duurzaam te laten rijden is immers pure zotheid. Op kernenergie zou nog wat kunnen zijn, maar bomen niet. Toch gebeurt dat nu.

Omroepbrabant - Amercentrale staat niet te trappelen om meer kolen te gaan stoken, 21 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 22 jun '22
  • 8:18

Een prachtige artikel in de Volkskrant over het communicatiesucces van de Duitse GrĂ¼nen als vice-premier (Habeck) en minister van buitenlandse zaken (Baerbock): ze verdedigen met passie het rijden op Saoedische olie (van een wat dubieus regime) en het flink op stoom laten komen van de kolencentrales, want het is oorlog - en ze komen er glansrijk mee weg.

Iedereen begrijpt het en vooral de kiezer is heel blij. De populariteit van de Groenen is ongekend op dit moment. Ja, logisch ... zo kan iedere marketeer groenwassen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.