10

FlashLiegen en kiezen

Van het gas en aan de warmtepomp. Dat zou de burger zelfs geld opleveren. Maar dat klopt niet rekende het eerbiedwaardige Planbureau voor de Leefomgeving voor. Nee, die zijn niet waar, vond de politiek correctste krant van ons land de volgende dag - maar dat ging over meningen. Vandaag zegt een columnist waar het echt op staat: politici moeten ophouden met liegen en de kosten gewoon duidelijk maken. Maar ja, ze willen wel weer herkozen worden. Dat lukt niet best met slecht nieuws. Voor die uitdaging is nog steeds geen oplossing gevonden in democratieën.

Het Financieele Dagblad - Hou op met de sprookjes over de kosten van verduurzaming, 27 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #10
  • 3 sep '20
  • 18:51

#9 Jeroen, eens blijft de tijd stilstaan. Of dat al vóór 2030 of na 2030 (de Enige Echte Grote Schoonmaak van het WEF) is?
Ik verwacht dat er wat dingetjes in elkaar gaan donderen en we terug moeten naar de overleef stand. Wellicht dat de 0,001% daar geen pijn van heeft. Maar It's A BIG Club & You Ain't In It!.

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #9
  • 3 sep '20
  • 18:16

#8 Maria, zo'n gecertificeerde bobo is niet zo duur hoor kan ik je uit ervaring vertellen. Enne ik heb zelfs eerst een compleet nieuwe meterkast laten plaatsen alvorens mijn elektriciteit aansluiting te laten verzwaren. Meterkast is alvast uitgerust met krachtstroom voor toekomstige elektrische auto.

Ps: soms valt nieuws ook een keer mee: elektrische-auto-gaat-langer-mee

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #8
  • 3 sep '20
  • 17:54

#7 Jeroen, ik was een aantal jaren geleden op bezoek bij een kennis in Zwitserland. Hartstikke trots op zijn perfecte isolatie. Na verloop van tijd kreeg iedereen het spaans benauwd, schuifdeuren even open en weer dicht, totdat het hele ritueel weer opnieuw begon. Had die waarschijnlijk alleen last van als er meer dan 4 mensen in huis waren? Bizar.

Ik wil direct van je aannemen dat jij je zaakjes prima hebt geregeld, maar dat jij maatgevend bent voor weldenkend, klussend iedereen???

Voor zonnepanelen moet ik bijvoorbeeld mijn meterkast compleet laten updaten door een gecertificeerde bobo. Die zonnepanelen smeren ze voorlopig maar in hun haar.
Kan ik straks iedereen uitlachen die met aftandse achterhaalde gifpanelen zit.

Zie ook #5 van Theo.

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Food- en agri-economie
  • #7
  • 2 sep '20
  • 20:21

#6 Ik begrijp denk wellicht (nog steeds) niet wat over isoleren te maken heeft met een raam wat open en dicht kan.

Wat ik wel weet Maria is dat menig particulier wat 'achteloos' omgaat met ventileren. In huidig gerenoveerd huis heb ik ook 2 zaken aangepast. 1 daarvan was het herstellen van de, bij de bouw aangelegde, koker voor afzuiging van keuken en woonkamer gedeelte. Er was gewoon een nieuwe keuken voorheen gezet en het gat waar de koker zat was dicht gezet...
En ja in de vervangende schuifpui zit een ventilatie rooster die ook in de winter zal blijven openstaan. Op kantoor valt het ook vaak zat op. Men heeft het zelf niet in de gaten maar houdt deuren en ramen potdicht. In mijn vorige appartementen konden de suskasten handmatig dichtgezet worden. Tja als na een dag de Noorden wind weer weggedraaid is moet je niet vergeten ze weer open te zetten. Net als dat je de stekker van de mechanische ventilatie niet uit het stopcontact moet trekken. En/of het systeem nooit schoonmaakt. (oke, laatste had ik ook te lang niet gedaan bleek bij verkoop klaar maken appartement). In mijn beleving is daar een wereld aan laaghangend fruit te behalen.

Last but not least: Beweer je nu dat op een winterdag iedere twee uur een deur vol open zou moeten staan voor langer dan een minuut? If so, dan is er denk toch echt meer aan de hand dan een eventuele "over isolatie". ¿?

Maria Janssens
Maria Janssens Eindtijd deskundige
  • #6
  • 2 sep '20
  • 18:19

#4 Jeroen waarschijnlijk lees jij andere zaken dan ik.
Wil je nu beweren dat mensen in nieuwbouwwoningen met beschreven mankementen juist de infantielen zijn? En wil je beweren dat mensen die een vakman vertrouwen dom zijn?

"Verstikkende isolatie"
Intussen is men erachter gekomen dat je ook kunt over-isoleren (zoals bij appartementen zorgen dat er geen ramen meer open kunnen en werkelijk alle kieren en naden afdichten). Het lijkt mij duidelijk dat midden in de winter om de havenklap een raam of buitendeur open zetten, tja... begrijp je?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.