Invitation IFAMA webinar
De nieuwe Daily
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashLeugens tellen van de president

Als hij een slechte bui heeft, liegt de Amerikaanse president Donald Trump wel twintig keer op een dag in het openbaar. Hij twittert dagelijks onwaarheden de wereld in. Veel werk voor de fact checkers van The Washington Post. Ze zoeken van elke bewering van de president uit wat er van klopt. Trump heeft er duizend dagen opzitten van zijn ambstermijn. In die tijd telden ze al 13.500 keer onwaarheden.

de Volkskrant - Trump stuurde in duizend dagen 13.500 onjuiste of misleidende beweringen de wereld in, 16 okt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Wouter v.d. Weijden
Wouter v.d. Weijden Strategie duurzame landbouw
  • #1
  • 17 okt '19
  • 11:40

In de NRC eergisteren een ijzersterk stuk van historicus Eelco Runia over parallellen tussen Boris Johnson en Bismarck. Johnson's adviseur Cummings is een bewonderaar van Bismarck. Die deed al zonder scrupules aan framing, leugens en het doelbewust scheppen van verwarring. Daarmee heeft hij Pruisen onder de knie gekregen en de Duitse eenheid bewerkstelligd.

Het is dezelfde strategie die Trump nu al bijna drie jaar hanteert, maar dan om zijn herverkiezing te bewerkstelligen. Pas nu, met Syriƫ, lijkt hij zijn hand te hebben overspeeld. Vooraanstaande Republikeinen zijn razend.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.