1
Fotocredits: 'Mooiste Modderpoelverkiezing 2022 van start', Wakker Dier

FlashLekker modderen, al sinds 2005

Al denk jij nu misschien meer aan een donkere ruimte met airco, een ouder varken houdt van een modderpoel om af te koelen. De varkens van familie Baijens in Hoogeloon en van John Reimert in Heino hebben zo'n poel om lekker in te rollen en een laagje modder tegen de vliegen en parasieten op hun huid te krijgen. Wakker Dier zet ze ook dit jaar weer in het zonnetje. De twee voormalig nummers twee dingen dit jaar samen om de Mooiste Modderpoelbokaal.

In de zomer moeten roze varkens net als mensen oppassen in de zon, want ze kunnen gemakkelijk verbranden en hebben nauwelijks zweetklieren om zich af te koelen. Vooral vleesvarkens met weinig beharing en weinig ervaring kunnen na een dag voorjaarszon roodverbrand zijn. Het zijn jonge dieren die al geslacht worden voor ze hebben geleerd dat ze de schaduw moeten opzoeken. Oudere dieren, doorgaans zeugen, weten dat wel. Ook nemen oudere zeugen eerder een modderbad tegen anti-zonnebrand.

De mooiste modderpoel-verkiezingen bestaat al sinds 2005.Wakker Dier - Mooiste Modderpoelverkiezing 2022 van start - Wakker Dier, 18 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 19 jul '22
  • 18:40

Tegen zonnebrand dunkt me. Waren alle vrolijke krulstaarten maar zo gelukkig.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.