Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Kraanwater', Pxfuel

FlashLege leidingen in 100 Franse gemeenten

Het is 'de meest ernstige droogte die ooit in het land is geregistreerd’, en de komende twee weken dreigt het nóg erger te worden want de vierde hittegolf ('canicule') van deze zomer komt eraan.

Daarom heeft de Franse premier Elisabeth Borne een 'interministeriële crisiscel' in het leven geroepen, die ervoor moet zorgen dat de energie- en transportindustrie en de veeteeltsector overeind blijven in de droogte.

Dat dieren water nodig hebben is duidelijk. Hoe zit het met energie en transport? Frankrijk draait op kernenergie en daar is het nodige koelwater voor nodig. En transport. In meer dan 100 gemeenten komt er geen water meer uit de kraan. De leidingen zijn leeg; het drinkwater moet met tankwagens worden aangevoerd. Een logistieke puzzel van jewelste, omdat het zowel kleine bergdorpen betreft als grotere gemeenten.

In 93 van de 96 Franse departementen gelden beperkingen op watergebruik, in 66 departementen geldt een crisissituatie. De historische droogte is een drama voor de landbouw, de ecosystemen en de biodiversiteit. En voor mensen. De Franse regering roept dan ook iedereen op een tandje bij te zetten om mee te helpen water te besparen.

Huffington Post - Plus de cent communes sans eau potable à cause de la sécheresse, 7 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.