1
Fotocredits: 'fried Grasshoppers on a market in Bangkok', Thomas Schoch

FlashLarvengehakt en krekelpasta van de lopende band

Vier jaar werd eraan gebouwd, maar nu is hij klaar: de eerste testfabriek voor het kweken en verwerken van insecten voor consumptie. In Geel staat de ‘Insect Pilot Plant’ van de KU Leuven en de Thomas More Hogeschool waar dagelijks 50 tot 100 kilo vermalen insectenmassa van de band kan rollen. De onderzoekers kijken naar toepassings- en commercialiseringsmogelijkheden daarvan. De vetten kunnen gebruikt worden voor gels en crèmes voor persoonlijke verzorging. De antibacteriële en bloedstollende stoffen uit sprinkhanenvel (chitine) kunnen in verband of pleisters worden toegepast. En natuurlijk kunnen we het eiwitrijke vlees zelf eten. Als 'gehakt' en als poeder verwerkt in pasta.

RetailDetail - Fabriek in Geel klaar voor krekelpasta en larvengehakt, 12 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 15 mei '21
  • 19:49

Zouden de insectenvetten niet geschikt zijn voor menselijke consumptie? Opeten zou ik zeggen, dan heb je ook niet zo veel pasta nodig om aan je calorieën te komen.
Bovendien zijn Gels en Crèmes nogal milieu onvriendelijk vanwege de verpakking. Maak je er zonnebrandcrème van dan wordt ook het watermilieu om zeep geholpen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.