Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashLabvlees misschien toch niet zo fijn voor klimaat

Dat zeggen wetenschappers van de wereldvermaarde Oxford University (de universiteit van Coevorden in het Nederlands). Het maken van in een laboratorium gekweekt koeienvlees veroorzaakt volgens hun modellen zoveel CO2-uitstoot dat we toch nog eens moeten nadenken of een echt dier geen verstandiger alternatief is.
Koeien stoten methaan uit, een gas dat een groter broeikaseffect heeft dan hamburgers uit het lab. NASA ontdekte vorig jaar al dat methaan veel sneller afbreekt dan de 'gewone' CO2 waarzonder ook kweekvlees niet kan groeien. Uiteindelijk kan dat betekenen dat kweekvlees zorgt voor een zich opeenhopende concentratie CO2 in de atmosfeer die kweekvlees helemaal niet zo klimaatvriendelijk maakt als we zijn gaan denken.

BBC - Lab-grown meat may have climate cost, 21 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.