3
Fotocredits: 'Prey', Jennifer Barnard, CC BY 2.0

FlashKuikens buiten, poes binnen

De Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) roept kattenbaasjes in Friesland op hun huisgenoten 's nachts binnen te houden. In ieder geval tijdens het broedseizoen, van half april tot half juli. De kat moet, net als de mens, de komende tijd in lockdown. Huis- en boerderijkatten blijken 's nachts flink huis te houden onder de weidevogelkuikens van de Friese weilanden. Een bewustwordingscampagne met de naam 'Kuikens in het land, poes in de mand' (filmpje, flyers, spandoeken) moet de komende maanden een bloedbad voorkomen. De 'poes in de mand'-campagne krijgt steun van de Vogelbescherming, Staatsbosbeheer, natuurorganisatie It Fryske Gea en Natuurmonumenten.


Topics - Kuikens zijn in het land, hou de poes in de mand | Topics, 15 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Margo Boske
Margo Boske Foodlog redactie
  • #3
  • 23 apr '21
  • 9:17

Niet alleen de poes is een gevaar voor de weidevogelkuikens. Ook vossen en steenmarters zijn een probleem. De avondklok, die het jagers onmogelijk maakt ‘s avonds op vossen te jagen, maakt het de weidevolgels ook moelijker volgens het samenwerkingsverband van agrarische collectieven in de provincie Friesland schrijft Boerderij.

Ook Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen, heeft zo zijn bedenkingen bij de effectiviteit van de avondklok voor katten. Katten zijn immers voornamelijk actief in de nacht, terwijl vogels juist overdag actief zijn, vertelt hij aan vrt.be.

Harm de Vries
Harm de Vries Land- en tuinbouw
Gert van der Hoek
  • #1
  • 17 apr '21
  • 19:43

Jaarlijks zijn miljoenen vogels het slachtoffer van loslopende katten. Ook jaarlijks in Nederland honderden mensen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.