2
Fotocredits: 'Kruidnoten', Pixabay

FlashKruidnoten geen Sinterklaasproduct

Na jarenlang gemopper in de media dat het pepernotenseizoen steeds vroeger begon, maakt kruidnotenbakker Bolletje het officieel: kruidnoten zijn niet langer specifiek een Sinterklaasproduct, maar een najaarsproduct. Bolletje stelt op basis van kruidnotenmarktmonitoring vast dat het aandeel van naturel kruidnoten in de verkopen pas na de Sinterklaasintocht tot 56% stijgt. In het voorseizoen zijn chocoladekruidnoten in smaken als truffel, kokos en karamel populairder met een verkoopaandeel van 52%. Daar komt bij dat de vraag naar kruidnootjes ook in het buitenland (Duitsland, Engeland, Italiƫ en Denemarken) groeit. En daar komt Sinterklaas er al helemaal niet aan te pas.

Foodholland - FoodHolland Nieuws: Kruidnoten worden najaarsproduct, 9 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sander Koning Labadie
Sander Koning Labadie Kwaliteitsmanagement
  • #2
  • 11 sep '21
  • 10:28

Ik roep het al jaren. pepernoten (kruidnoten) is een mensenrecht! Wanneer gaat de politiek zich nu eens inzetten voor jaarrond pepernoten?

Astrid Spijkers
  • #1
  • 10 sep '21
  • 13:03

Nee, het is een 'back to school' product, zodra de scholen openen liggen ze in de winkels.........maar het zou ook zomaar een SDG doel product kunnen zijn, geen cultuurproduct meer, maar een all inclusive-everyone equal(ofwel genderneutraal) product.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.