Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashKornuit wil dat Kordaat verdwijnt

Lidl maakt graag huismerken die mensen al een beetje vertrouwen omdat ze iets bekends hebben. Denk aan vleeswaren met iets van -man omdat het rijmt op Stegeman. Het nieuwste Lidl-biertje heet Kordaat omdat het ook begint met de K van Grolsch' Kornuit. Grolsch gaat dat te ver en vraagt de rechter Kordaat te verbieden omdat het klanten lokt die de brouwer de zijne vindt.

AD - Grolsch eist bij rechter dat Lidl stopt met Kornuit-kloon Kordaat, 16 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Foodlog redactie
  • #1
  • 1 mrt '19
  • 14:31

Kordaat lijkt niet te veel op Kornuit, is het oordeel van de Rotterdamse rechtbank. Grolsch is geschokt: "We geloven echt dat er inbreuk wordt gemaakt op een merk waar we al jaren aan werken" en beraadt zich op hoger beroep.

Lidl is tevreden: "De merkontwikkeling van Kordaat is een zorgvuldige procedure geweest waar Lidl van haar eigen kracht is uitgegaan", aldus een woordvoerder.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.