Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
34
Fotocredits: 'Tomahawk Steak', ReinhardThrainer op Pixabay

Flash‘Kom niet aan mijn biefstuk met je klimaat’

Bijna twee derde van de wereldbevolking beschouwt klimaatverandering als een mondiale urgentie. Dat blijkt uit The Peoples' Climate Vote, een grootschalige enquête die in meer dan 50 landen werd afgenomen. Om daar wat aan te doen, kiest het merendeel het liefst voor beschermen van bossen en landschappen en meer groene energie. De overstap naar een plantaardig voedingspatroon blijkt met 30% het minst favoriet. “Consumenten blijven vlees kopen omdat ze het lekker vinden”, aldus een woordvoerder van de Britse Association of Independent Meat Suppliers (AIMS). Duitsers en Britten blijken nog het meest welwillend te staan tegenover een plantaardig dieet, met respectievelijk 44% en 43%. Conclusie: klimaatverandering is een serieuze zaak, maar kom niet aan m'n biefstuk, Bratwurst of Beef Wellington.

FoodNavigator - Plant-based diets the ?least favoured solution to climate change?, according to UN poll, 3 feb 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel nuchter particulier natuurbeheerder op filantropische grondslag
  • #34
  • 6 feb '21
  • 21:28

Het is geen aanval op jou persoonlijk, in #22 geef je aan dat je niet bent voor of gelooft in het afschaffen van vlees en in mijn hoofd maak ik er dan van dat je wel bent voor een optimale hoeveelheid vlees vanuit voeding of productie bekeken.
Maar #31 was wel een mooi voorzetje voor mij om even in de draad te gooien dat door ieder probleem te mis/gebruiken voor de hetze tegen vlees of veehouderij men de aandacht afleid van het werkelijke probleem en de oplossing die daarbij hoort.
Het is tegenwoordig nogal in om in talkshows alle wereldproblemen door bn'ers te laten duiden en die komen bijna steevast met de opmerking "ja ik probeer wel wat minder vlees te eten"
of ik rij elektrisch oid hoofdlijn is altijd ik probeer het anders te doen maar zelden ik probeer minder te verbruiken.

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
  • #33
  • 6 feb '21
  • 21:01

zie #22 EJvG

ej van Ginkel
ej van Ginkel nuchter particulier natuurbeheerder op filantropische grondslag
  • #32
  • 6 feb '21
  • 20:39

#31 Dus feitelijk kun je stellen dat door het probleem te misbruiken voor voor hun hetze tegen vlees dat soort organisaties de aandacht afleiden van de werkelijke oorzaak/oplossing.

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
  • #31
  • 6 feb '21
  • 18:59

Dat klopt Nick, en is hier al talloze malen bediscussieerd tot op het bot. Maar in #25 zeg je, “het maakt niet uit wat je eet”, voor wat betreft CO2 uitstoot mag dat zo zijn, in meer algemene zin is dat niet zo. Ik ben het met je eens dat het verbranden van fossiel op het gebied van GHG al het andere tot gerommel in de marge maakt.

Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #30
  • 6 feb '21
  • 17:23

Jos, dit stukje gaat over de rol van vlees in het klimaatverandering. Ik getuig hier dat het er niet toe doet. Je moet CO2 uit de lucht krijgen Nadat er er geen meer bij komt. Dat heeft weinig met carpaccio te maken. Als je niet stopt met steenkool en petroleum te verbranden, is al de rest futiel. Dweilen met de kraan open.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.