Volgens mij is Engelse bacon rugspek en zie ik hier buikspek.
Het zijn onmisbare ingrediënten van het Angelsaksische ontbijt: koffie en bacon. Discounter Aldi brengt de twee op onnavolgbare wijze samen in met-koffie-doordrenkt ontbijtspek. Niet om het ontbijten makkelijker en sneller te maken. Nee, de nieuwe bereidingswijze van ontbijtspek geeft de bacon een heerlijk knapperige bite en een zoete, gekarameliseerde smaak. De bacon wordt 24 uur lang gemarineerd in koffie. Aldi heeft het met koffie-doordrenkte-ontbijtspek niet zelf bedacht, maar afgekeken bij Caffè Nero. Die keten verkoopt al langer broodjes 'koffie-bacon'.
In Nederland is het spek voor de liefhebbers niet te krijgen. De Britten hebben Aldi-Süd; wij hebben Aldi-Nord.
Gewoon eens uitproberen: bacon 24 uur marineren in koffie met of zonder suiker en dan uitbakken. Wie durft?
Dat spek van het bakken of grillen een knapperig randje kan krijgen snap ik. Maar hoe het van koffie een zoete, gekaramelliseerde smaak krijgt doet mij denken aan koffie mét suiker.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.