Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'Atomo beanless coffee', Atomo

FlashKoffie zonder bonen

De Amerikaanse startup Atomo haalde $40 miljoen op voor de uitrol van ingeblikte ijskoffie gemaakt van gemalen, geweekte en geroosterde dadelpitten (zodat food waste wordt beperkt), cichoreiwortel, druivenextract, inuline, natuurlijke aroma's en cafeïne.

Atomo mikt met zijn product op mensen die wel van de geur van koffie houden, maar suiker en melk moeten toevoegen om hun koffie ondanks de bitterheid lekker te vinden. Bovendien speelt de koffie-zonder-bonen in op duurzaamheid: er is minder water mee gemoeid, minder CO2-uitstoot en geen ontbossing. Tel daar nog bij op dat klimaatverandering de koffieteelt bedreigt terwijl nog altijd meer mensen koffie gaan drinken, en je snapt dat investeerders klaar staan om in boonloze koffie te investeren.

Nu de consumenten nog. Maar daar heeft Atomo nog een troef in handen: uit blinde proeverijen blijkt dat hun ijskoffie twee keer zo lekker wordt gevonden als van koffiebonen gebrouwen concurrentenijskoffies.

FoodNavigator USA - Coffee? minus the beans? Atomo raises $40m to build out ?planet-friendly? beanless coffee business , 30 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.