2
Fotocredits: Biscoff Cookies, Choo Yut Shing, via Flickr

Flash VoedselketenKoekenbakker Lotus gaat in zee met concurrent Mondelez

Lotus sluit een deal met zijn grootste rivaal Mondelez. Mondelez, de grootste koekjesproducent ter wereld en bekend van onder meer de merken Lu, Oreo en Milka, gaat nu de Lotus-koekjes bakken en aan de man brengen in India. In Europa en het Verenigd Koninkrijk gaat Mondelez de koekjes verwerken in de Milka en Cadbury chocolade.

Lotus is blij met de samenwerking. “Als we in India zelf zouden willen verwezenlijken wat Mondelez gaat doen, zouden we honderden mensen moeten aannemen en fabrieken moeten bouwen.”, vertelt Lotus-CEO Jan Boone aan de Tijd. Mondelez heeft in India al 3.000 mensen in dienst en is goed vertegenwoordigd in het winkelschap. Dat laatste is in India nog niet zo makkelijk. De meeste winkels zijn zelfstandige winkeltjes met een klein aanbod.

Het gros van de inkomsten gaat naar Mondelez, omdat zij de inspanningen doen. Lotus krijgt een commissie. Hoeveel dat is, delen de bedrijven niet. De deal is ook niet aan tijd of locatie beperkt en kan dus nog uitbreiden naar andere landen.

Lotus heeft al langer de ambitie om met Biscoff het best verkochte koekje ter wereld te worden. Deze deal zal daar zeker bij helpen.

De Tijd - 403 Blocked , 13 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Kees verhagen
Kees verhagen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 18 jun '24
  • 11:43

En het is nog maar een fractie wat het in de jaren 60 en 70 kosten

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #1
  • 14 jun '24
  • 21:36

Dit betekent: schaalvergroting is een antwoord op de stabilisering van inflatie op een hoog niveau. In een jaar 4 werd ons voedsel 20-25% duurder.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.