Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
10
Fotocredits: 'Schiphol', Benjamin van Waart

FlashKLM gaat groen

KLM vergroent. Nee, het bedrijf gaat niet elektrisch of minder vliegen. Het haalt vlees van het menu. Nu weet iedereen die zich een beetje geïnformeerd bij bijvoorbeeld Milieucentraal dat ons reis- en non-foodconsumptiegedrag echt de grootste CO2 impact heeft. Maar omdat vlees zo lekker anti-klimaatverandering klinkt, is geen vlees toch een mooi middel om het imago van KLM te vergroenen.

De Telegraaf - KLM ?vergroent?: vlees verdwijnt van vliegtuigmenu, 6 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Keijzer
Piet Keijzer internationaal bedrijfsleven
  • #10
  • 17 sep '21
  • 10:43

En toch vlieg ik het liefst met KLM !!!

Dick de Koning
Dick de Koning Land- en tuinbouw
  • #9
  • 17 sep '21
  • 10:19

Beste KLM. één vlucht met jullie vliegtuig kost meer CO2 en stikstof uitstoot dan dat een boer een JAAR lang voedsel produceert voor datzelfde aantal mensen die in die vlucht zitten.......
Hoe bedoel je hypocriet!
En de boer wordt weer niet gewaardeerd voor het produceren van onze eerlijke en duurzame eerste levensbehoefte!

Jeroen van Buuren
Jeroen van Buuren Business Development
  • #8
  • 11 sep '21
  • 15:40

Het is treurig dat een bedrijf een persbericht als deze kan schrijven.
Treurig dat een journalist, de media dus daar niet een spaan van heel laten.
Is er dan echt niemand die uitrekent om hoeveel CO2 het gaat? Die ene vleesloze maaltijd (van mij part op max slecht vlees die 100?gram) versus de uitstoot van een gemiddeld goed vliegtuig geheel gevuld die je van A naar B trans-Atlantisch bestemming brengt. Gewoon even de muis olifant berekening doen?

De jeugd is HBO geschoold lees ik overal en nergens en toch denk ik dan als 39jarige was ik ook zo bleu op m'n 22ste? Stond er in mijn schoolboeken en vele dictaten zulkse onzin.....
Indien ja, hoe ben ik dat dan te boven gekomen en waarom komen we niet allemaal dat te boven?

ellen-maureen colpa
ellen-maureen colpa melkveehouder in Frankrijk, was ooit adviseur duurzaam bouwen
  • #7
  • 9 sep '21
  • 21:07

#4 Misschien is het een idee om voor de premium comfort en business class klanten dan vlees zonder vliegkilometers aan te bieden.

james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #6
  • 7 sep '21
  • 17:29

Was er dan altijd nog vlees aanwezig in het rommeltje wat je aangeboden kreeg op de transatlantische vluchten?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.